Med unik beliggenhet ytterst på Vesterøya i Sandefjord får vi frem en helt særegen smak på fruktene våre. Slater fra sjøvannet, enestående lys og gode sol- og varmeforhold for modningsprosessen.
Det er i dag over 5000 epletrær av sortene Discovery, Aroma, Gravenstein, Lobo, Asfari og Elstar, og ca. 2000 plommetrær av sortene Jubileum, Opal, Mallard, Reine Claude d´Oullins og Victoria.
Discovery
En nyere eplesort i Norge med syrlig og god smak. Blir middels store, runde og skinnende med svakt rosa fruktkjøtt.
Aroma
Aroma er en stor eplesort i Norge med superfrisk, saftig og søt smak. Fruktkjøttet er sprøtt og fast med herlig aroma.
Gravenstein
Et allsidig og saftig eple, med syrlig smak og fast konsistens. Ideelt til eplejuice eller salater og bakverk. Rød Gravenstein har mer sødme enn Gul Gravenstein, men begge i den syrlige delen av skalaen.
Jubileum
Store plommer med rødfiolett grunnfarge. Saftige, søte og av god kvalitet med fast fruktkjøtt.
Opal
Middels stor, rund til oval, rødfiolett plomme med en gul grunnfarge. Fruktkjøttet er gult, søtt og saftig, med god smak og en fin aroma. Steinen løsner lett fra fruktkjøttet.
Mallard
Middels til stor, oval, fiolett plomme med grågrønn grunnfarge. Svært god smak.
Lobo
En kanadisk eplesort som ankom Norge i 1930. Den gir middels store epler med hvitt-grønnhvitt, løst og saftig kjøtt. Eplene brukes som bordfrukt og har en mild smak med lavt syreinnhold og er aromatiske.
Asfari
Asfari er en ny eplesort og dyrkes i de fleste etablerte fruktregioner i Norge. Et gult eple med rosaskjær på solsiden som er sprøtt og saftig, og har en fantastisk eplearoma.
Elstar
Elstar er et relativt mykt og søtt eple. Fruktkjøttet er lysegult, middels fast og saftig med en svak syrlig og aromatisk smak.
Reine Claude d´Oullins
Stor, rund, litt flattrykt, gul plomme med et saftig, gulgrønt, ganske løst fruktkjøtt med en søt, litt syrlig smak og fin aroma.
Victoria
Stor, oval, fiolettrød plomme med et saftig fruktkjøtt, og en søt, litt syrlig, god smak.