Vivians deilige eplekake, litt sunnere med fullkorns hvetemel.
Rask å lage, pass på å legge eplene i sukker/kanel i god tid før baking
Ingredienser
4-5 stk av RødFrukts deilige epler
2,5 dl sukker
3 stk egg
1,5 dl smør
1 dl melk (eller 50% fløte)
2 ts bakepulver
1 dl hvetemel
2 dl fullkorn finmalt mel
Perlesukker
Fremgangsmåte eplekake
4-5 stk Røds Epler skjæres i båter og legges i 1 brødpose med 1 krydderpose (14g malt) kanel og 3 dl sukker. La ligge så lenge som mulig, da setter det ekstra god smak i eplene.
Pisk eggedosis av sukker og egg
Smelt smør og ha i dette samt melk/fløte i eggedosisen.
Ha i det tørre; bakepulver/hvetemel og finmalt fullkorns mel
Hell i rund bakeform
Strø perlesukker på toppen
stek i 200 grader (over/undervarme) midt i ovnen i ca 40-45 minutter avhengig av ovn.
Jeg bruker å ha et bakepapir øverst de siste minuttene for å unngå at den blir brent.
Kos dere, og gi gjerne en tilbakemelding