top of page

Saftig hjemmelaget eplekake

Forfatterens bilde: Røds Frukt ASRøds Frukt AS

Vivians deilige eplekake, litt sunnere med fullkorns hvetemel.

Rask å lage, pass på å legge eplene i sukker/kanel i god tid før baking


Ingredienser

4-5 stk av RødFrukts deilige epler

2,5 dl sukker

3 stk egg

1,5 dl smør

1 dl melk (eller 50% fløte)

2 ts bakepulver

1 dl hvetemel

2 dl fullkorn finmalt mel

Perlesukker



Fremgangsmåte eplekake

4-5 stk Røds Epler skjæres i båter og legges i 1 brødpose med 1 krydderpose (14g malt) kanel og 3 dl sukker. La ligge så lenge som mulig, da setter det ekstra god smak i eplene.

Pisk eggedosis av sukker og egg

Smelt smør og ha i dette samt melk/fløte i eggedosisen.

Ha i det tørre; bakepulver/hvetemel og finmalt fullkorns mel

Hell i rund bakeform

Strø perlesukker på toppen

stek i 200 grader (over/undervarme) midt i ovnen i ca 40-45 minutter avhengig av ovn.

Jeg bruker å ha et bakepapir øverst de siste minuttene for å unngå at den blir brent.


Kos dere, og gi gjerne en tilbakemelding




bottom of page