Det bugner av norske epler i butikkene på høsten, og da er det jammen meg tid for å lage eplemos. Du kan fryse syltetøyet ned så du har hjemmelaget eplemos vinteren ut. Dette er et ganske så enkelt syltetøy med gode råvarer. Jeg har brukt både kanelstang og vaniljestang for å få frem de gode høstsmakene. Jeg synes det er ganske godt med noen eplebiter som ikke er helt most, så jeg får noe tyggemotstand. Men altså, her kan du gjøre som du vil da.
Nå sitter jeg på dansesenteret å jobber litt, hehe. Jeg kunne sittet hjemme, men det er så koselig å sitte her med alle de andre. Ikke at jeg er så produktiv da, haha. Jeg begynner ikke å danse før om 2 timer, så innen da så må jeg redigere litt flere innlegg. Forresten, dansen vi skal ha neste lørdag er…. SAMBA. Det blir veldig moro. Og i tillegg så skal vi ha inn Kim-Daniel Sannes som skal danse litt med oss. Det blir sjukt bra! Jeg gleder meg masse!!
Men her kommer oppskriften.
Ingredienser
1 kg Norske epler
75 g Sukker
1 dl Vann
2 stk Kanelstang
1 stk Vaniljestang
1/3 ts Evt malt kanel
Fremgangsmåte eplemost
Det første du kan gjøre er å skrelle eplene og kutte dem i små biter. Kutt gjerne noen av bitene litt større hvis du ikke vil at alt skal bli most.
Ha vann, sukker, kanelstang og vaniljestang (splittet i to) i en litt stor kjele. Hell eplene i og rør rundt. Kok opp og la alt småkoke til eplene er helt møre og det har blitt til eplemos.
Smak på eplemosen, for om du tenker at du vil ha enda mer kanelsmak så kan du ha i 1/3 ts malt kanel i tillegg. Avkjøl eplemosen før du fjerner kanelstengene og vaniljestangen.
Nå kan du ha eplemosen i fryseposer og fryse ned. Da har du hjemmelaget, superdigg syltetøy hele vinteren.
Oppskrift hentet fra Ida Gran Jansen